+31 (0) 223 683516 info@zeilendehandelsvaart.nl

Wie, Wat & Waarom…

Visie

 

Op dit moment is de wereld klaar voor een vloot zeilende handelsvaarders, Clipperschepen, Tradingsmacks, Barken etc . Het is een gat in de markt dat is ontstaan door schaalvergroting, cultuur, techniek en bureaucratie. Met onze kennis, ervaring en ondernemersschap is het ons mogelijk om deze schepen in de vaart te brengen. De te bouwen zeilschepen worden gefinancierd doormiddel van de uitgifte van waarde certificaten aan participanten, collega’s en andere investeerders. Kapitaal zal gegenereerd moeten worden en acceptatie zal automatisch volgen als de eerste succesvolle projecten van de grond komen. Daarna kan de zeilende vrachtvaart zich in snel tempo ontwikkelen. Door ervaring in de hernieuwde zeilende passagiersvaart en moderne vrachtvaart en ook door onderzoek en afweging hebben wij de weg hervonden. Fairtransport Foundation streeft ernaar de zeilende vrachtvaart te laten uitgroeien tot een zeilende handelsvloot, door middel van verschillende activiteiten zoals:

  • Opleiding
  • Scheepsbouw
  • Bevrachting
  • Vervoer
  • Onderzoek
  • Voorlichting

Dit ten behoeve van de ontwikkeling van een cultuur welke verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor mens en natuur hoog in haar vaandel heeft. Hiertoe is Fairtransport Foundation  verdeeld in drie afdelingen namelijk:

  • Opleiding (Sailtraining)
  • Handelsvaart (Sailing cargo)
  • Scheepsbouw (Shipbuilding)

Fairtransport Foundation

De organisatie wordt geleid door het bestuur bestaande uit:

Arjen van der Veen, Andreas Lackner & Jorne Langelaan

Even voorstellen:

Atlantis ontstond op de bark Europa. In 2000 leerden wij, Andreas, Arjen en Jorne elkaar op de oceaan kennen, en al gauw noemden ze ons de Tres Hombres. Daar kwamen onze ideeën samen om de zeilende handelsvaart met een eco-sociaal aspect, nieuw leven in te blazen. In Amerika ontwierpen en bouwden we kort daarna de platbodem schonker Pierius Magnus. Het eerste zeilende vrachtschip zonder motor van deze eeuw. Het begin van een nieuw tijdperk.

 

Het gezamenlijke motto luid: “Gy zult geen goede wind verleggen…, van A naar B zonder CO2”

Jorne is degene met de visie achter het geheel. Wat hij tekent maakt hij. Hij laat zijn perfectionisme en inventiviteit zien in zijn werk als scheepsbouwer, kunstenaar en evenwichtige stuurman. Hij heeft een grondige kennis van en ervaring in de traditionele scheepsbouw en scheepvaart, maar schrikt er niet voor terug moderne principes toe te passen. Vanaf zijn ontwerp aan de tekentafel tot de tewaterlating van het schip, begeleid hij de bouw op een energieke, doordachte en gedreven wijze. Behalve zijn specialisatie in de scheepsbouw heeft hij een gezonde fascinatie voor de ontwikkelingen in de wereld op het gebied van natuurbehoud, samenleving en handel. Kaap Hoorn in het kielzog, realisme aan boord en dromen voor de boeg.

Arjen is de drijvende kracht achter Atlantis. Hij is een onverschrokken doorzetter, door niemand te stoppen en altijd bezig nieuwe ideeën en mogelijkheden met elkaar af te wegen, om tot de beste oplossingen te komen. Door zijn enthousiasme en sociale vaardigheden bereikt hij een groot publiek. Zijn ruime ervaring op zee, en kennis op het gebied van handelsroutes geeft hem de mogelijkheid vele nieuwe markten te ontginnen. Als kapitein is hij bedreven in het opleiden van ontspoorde jongeren tot verantwoordelijke zeelui. Bovendien een troubadour in hart en nieren.

Andreas is gedreven in het uitzoeken van mogelijkheden op het gebied van ecologisch transport, recycling en fair trade. Door zijn vindingrijkheid, talent op het gebied van talen, en interesse in volksculturen, is hij de aangewezen persoon om een vertrouwensbasis tussen ons en onze klanten te garanderen. Afgestudeerd als ingenieur in bedrijfstechniek, is hij een no nonsense problem solver. Recht door zee, een zeeman, kameraad en idealist.

Meer over onze stichting

Het bestuur bepaalt de budgetverdeling, ontwikkelen, de korte en lange termijnplanning en is eindverantwoordelijk voor de administratie, coordinatie en planning.