+31 (0) 223 683516 info@zeilendehandelsvaart.nl

Partenhouders schouwen Nordlys

Op zaterdag 29 augustus hebben de partenhouders van de Nordlys de kans gekregen om het gerestaureerde zeilende vrachtschip te inspecteren voordat het weer naar zee vertrekt. De partenhouders zijn in ‘t SchipperscafĂ© van de Stichting Nautische Monumenten ontvangen.

foto en text http://www.stichtingnautischemonumenten.nl/nieuws.asp?v0=360


Nordlys Vaarschema

Nordlys zal binnenkort zeil zetten. Het wordt de eerste keer zeilen sinds 2 jaar voor dit prachtige schip. Ze vertrekt vanuit Den Helder naar Frankrijk met een volle lading Tres Hombres Rum. In Frankrijk zal ze wijn laden voor Xisto wijn in Engeland. Na het uitladen van de wijn vaart Nordlys naar Portugal om meer wijn op te halen om dit naar Bristol te varen.

We willen u uitnodigen om Nordlys te komen bezichtigen op 29 Augustus 2015 van 13.00 tot 16.00 op Willemsoord 73, Den Helder. Tijdens deze middag houden we open schip en bent u van harte welkom om het schip van binnen en buiten te bekijken.

De bemanning van Nordlys staat vast. Lammert Ossinga zal de eerste kapitein zijn die weer onder zeil vracht gaat varen met het schip. Hij neemt een ervaren crew mee welk naast professionele crew ook hout/metaal bewerkers en tuigers zijn. Nordlys is in veilige handen. We verwacht het schip en haar bemanning in November terug in Den Helder.

Blijf op de hoogte van nieuws en positie www.svnordlys.com

Zie de bijlage van deze mail voor het vaarschema van 2016.